Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36 30/600 3428, agrooutlet@agrooutlet.hu

Hírek

Még inkább kifizetődőbb lesz a zöldítés! Lesz elég vetőmag 2023-ra?

Gazdamagja.hu
Gazdamagja.hu
2022.03.01 08:13
Még inkább kifizetődőbb lesz a zöldítés! Lesz elég vetőmag 2023-ra?

Átalakul a zöldítés és a még inkább kifizetődőbb lesz az agro-ökológiai alapprogram (AÖP) néven beköszönő támogatási rendszer.

Ez egy „üzemszintű” támogatás lesz, nem bevitt tábla szintű, mint az AKG. Sok-sok ága van az új támogatási rendszernek, de a lényeg, hogy aki tesz a talajok rekultivációjáért, a helyes gazdálkodásért, az innovatív mezőgazdaságért, és a zöldítési folyamatokat előtérbe helyezi, az az eddigieknél is nagyobb támogatásra tehet szert.
Egyik legnagyobb előnye az új támogatási rendszernek, hogy

  • 300 hektárig a magas alaptámogatáson felül kisüzemi pluszforrásban is részesülne a gazdaság, emellett AÖP-re és AKG-ra is jogosult a termelő.
  • 1.200 hektáros üzemméretig élvezheti a termelő az első 300 hektár után járó pluszforrásokat, emellett AÖP-re és AKG-ra is jogosult lehet.
  • 1.200 hektár felett elveszíti az első hektárok után járó pluszokat, viszont nyer a magasabb alaptámogatással, valamint jogosult lehet az AKG-ra is

Ahhoz, hogy legyen elég fémzárolt zöldítővetőmag a támogatások igényléséhez, az árualapot meg kell termelni és ez csak és kizárólag Önökön, a termelőkön múlik! Még nem késő 20-30 hektáron olajretket, mustárt vagy pohánkát beletenni a vetésforgóba.

Forrás: https://agroforum.hu/szakcikkek/novenytermesztes-szakcikkek/meg-inkabb-kifizetodobb-lesz-a-zoldites-lesz-eleg-vetomag-2023-ra-onokon-mulik/?fbclid=IwAR1LZ_LTXn-85dHXiMazrK5ssY8FWC8rZlN1J2-e8r4iPwIqaxVgvYai1zw